Jan Hendrik van Schothorst

Dirigent | Pianist | Organist | Componist | Bariton

Welkom

Leuk om kennis met elkaar te maken! Op deze website vind je meer informatie over mijn werk in de muziek. 

Vind je het leuk om mee te zingen bij één van mijn koorprojecten? Kijk dan snel op www.ikzingmee.nl!

www.ikzingmee.nl


Maak kennis met Jan Hendrik:

Als dirigent

Op dit moment is Jan Hendrik dirigent van het Christelijk Mannenkoor Ede, Reformatorisch jongerenkoor Chenanja te Ede, Instrumentaal ensemble Con passione uit Veenendaal, kinderkoor Happy Songs uit Amersfoort, het Maranathakerk-projectkoor in Lunteren en het Samengesteld Evangelisatiekoor Zuid-Limburg wat repeteert in Harskamp. Hij houdt van het werken met groepen mensen, hen enthousiasmeren en muzikaal verder brengen.

Als organist en pianist

Jan Hendrik wordt regelmatig als begeleider gevraagd, zowel op piano als orgel. Zo is hij regelmatig achter de vleugel te vinden bij het Veenendaals Christelijk Mannenkoor, maar ook bij diverse andere koren en concerten. Zo heeft hij meermaals koren van Leander van der Steen begeleid in het Koninklijk Concertgebouw in Amsterdam. 

Daarnaast begeleidt hij als kerkorganist erediensten in Amersfoort, Lunteren en Otterlo. "Spelen blijft een feest! Ik blijf altijd zoeken naar mogelijkheden om de tekst zo goed mogelijk in de muziek te vertolken. Het moet raak zijn."

Als componist

Voor zijn koren en orkest schrijft Jan Hendrik regelmatig bewerkingen in diverse bezettingen. Deze zijn niet uitgegeven, maar neem gerust contact op bij interesse.
In 2016 won hij bij een compositiewedstrijd over psalm 42 de derde plaats van 23 inzendingen.

Als Bariton

Jan Hendrik heeft zijn stem de laatste jaren verder ontwikkeld en zingt regelmatig solo, zowel in kerk- en trouwdiensten als bij concerten. Hij heeft onder meer de solopartijen van In de volheid van de tijd (kerstoratorium van Leander van der Steen) en oratorium Jozef (Marco den Toom) uitgevoerd.

Discografie

Jan Hendrik heeft aan een heel aantal uitzendingen en opnamen zijn medewerking verleend. Onder zijn leiding is onder andere de cd 'Leer ons U volgen' en 'Neem mijn stem' van Chenanja verschenen. In 2014 is de cd 'De Heer is mijn Herder' verschenen waaraan De kleine harp en Jedidjah meewerkten. Het CME heeft in 2014 meegewerkt aan de opname van een kerst-cd; 'Uw Naam: Immanuël', samen met Zanglust uit Barneveld. In 2015 heeft Chenanja meegewerkt aan een psalmen-cd. Voor 2019 staan weer een aantal cd-opnamen op het programma.

Als begeleider heeft hij onder andere meegewerkt aan de cd 'Lof en aanbidding' en 'Troost Mijn volk' (Cantilene, VVK, Heman, werken van Leander van der Steen) en een cd van de Veenendaalse mannenzang. Tevens heeft Jan Hendrik meegewerkt aan de jubileumcd 'De hemelen juichen' van het Veenendaals Christelijk Mannenkoor. 

Meest recent heeft hij achter de vleugel begeleid bij de opname van de cd 'Gods belofte wordt heerlijk vervuld' die 30 november 2018 is gepresenteerd in het Concertgebouw in Amsterdam.
Voor mij - solo door Jan Hendrik
Links:

Christelijk Mannenkoor Ede

Jongerenkoor Chenanja

Instrumentaal ensemble Con Passione

Ikzingmee.nl Koorprojecten